Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Στο Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. που εδράζεται στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» διενεργούνται μοριακές εξετάσεις για την εργαστηριακή διάγνωση σπανίων νοσημάτων, όπως κληρονομικών νοσημάτων μεταβολισμού ασβεστίου (περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα). Η μοριακή ανάλυση αφορά στον προσδιορισμό της μοριακής βλάβης, σε επίπεδο DNA ή/και RNA, η οποία έχει συσχετισθεί με το υπό εξέταση νόσημα και πραγματοποιείται με τεχνικές μοριακής βιολογίας, όπως PCR και αλληλούχιση νουκλεϊκών οξέων (Sequencing).

Οι εξετάσεις για τα κληρονομικά νοσήματα απαιτούν δείγμα ολικού αίματος σε αντιπηκτικό EDTA. Το κάθε δείγμα συνοδεύεται απαραίτητα από το ιατρικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό και το έντυπο συγκατάθεσης του ασθενούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τη λήψη και αποστολή του κατάλληλου βιολογικού υλικού, καθώς και τη διαδικασία πληρωμής από το Εργαστήριο στα τηλέφωνα 2105832577 (Εργαστήριο) και 2105831911 (Γραμματεία Εργαστηρίου Κλινικής Βιοχημείας).

Διευθύντρια

Καθηγήτρια κα Π. Μουτσάτσου – Λαδικού

Επιστημονική Υπεύθυνη

Άννα Παπαδοπούλου, PhD,

ΕΔΙΠ, Ιατρικής Σχολής, Ε.Κ.Π.Α.

Ακαδημαϊκός Υπότροφος

Ανδριάνα Διακουμή, ΜSc

Βιολόγος

Τεχνολόγος Εργαστηρίου

Ελένη Καλαμπόκα, MSc

Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

Συνοπτικός πίνακας μοριακών διαγνωστικών εξετάσεων πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας του ΠΓΝ Αττικόν και αφορούν σε σπάνια νοσήματα (οι εξετάσεις προς το παρόν πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΕΛΚΕ)